• Links
  Banner
 • DXrapporten-Youtube kanaal
  DXrapporten.nl heeft nu zijn eigen Youtube kanaal, met opnamen van diverse amateurs. Nostalgie ten top, want de eerste opnamen komen uit het jaar 2007, de begintijd van de 35cm band. Heb je zelf een opname, en je wilt deze ook op het kanaal laten zien, stuur dan even een mailtje naar de Admin. Je video verschijnt dan met jouw naam als je dat wilt, op Youtube. Laten we zorgen dat dit youtube kanaal HET kanaal wordt van de 35cm band.
 • DXforum.nl
  Op deze website is het nu mogelijk om de frequentielijsten up2date te bekijken, en te filteren op bv naam, frequentie, locatie. Ook zoeken hoort tot de opties. Er staan 2 frequentielijsten online, 35cm en 23cm. Inloggen verplicht, alleen voor degene die ook op de lijst staan hebben toegang. Dus inloggen met je forumnaam is een vereiste.
 • DXrapporten.com
  De grote broer van DXrapporten.nl. DXrapporten.com is de members-onair only website, waar alleen amateurs kunnen komen, en dus meer kunnen zeggen, dan op het openbare forum van DXrapporten.nl
  Toegang wordt alleen gegeven indien je in het bezit bent van een zogenaamde "activerings sleutel" Deze krijg je alleen als je al een amateur bent, EN je zelf dus onair bent.
  Uiteraard wordt, voordat er toegang wordt gegeven, nog een uitgebreide toetsing gedaan of alles volgens de regels is gegaan ;-)
 • Buienradar
  Actuele buienradar en actueel weer voor Nederland, België en Europa.
 • Propagation map
  Handige map waar realtime conditie informatie wordt weergeven. Let op, dit is informatie die wellicht niet altijd relevant is voor de 35cm of 23cm band.
 • Tropo voorspelling, 6 dagen vooruit
  6-DAY forecast of vhf, uhf & microwave radio & tv signal strenght & interference
 • SetCompass.com
  Met behulp van een compas, kunt je exact je tegenstation uitrichten. Maar ook makkelijk met je antenne ijken. Zet googlecompass in satelliet mode, en kijk bv wat Noord is, met behulp van de compas. Ga nu het dak op, en richt je antenne exact op dat zelfde punt.
 • Zendamateur-Marktplaats.nl
  Sinds 2016 online, nu een goede vervanger omdat 2dehands.nl is gestopt. Een site met de nadruk op 2dehands spullen, met de mogelijkheid tot nieuwe producten in aparte rubriek.
  Voor 2dehands zendamateur verkopen.
 • Afstandmeten.nl - Bereken de afstand van jouw verbindingen!
  Het blijft een leuke hobby, dat radio maken, maar je wilt misschien ook wel weten wat nu de afstand was naar je tegenstation. Dat is simpel te bereken op deze website. Plaats de muis als beginpunt, jouw locatie dus, op de kaart, er verschijnt nu een marker. Vul links bovenaan de locatie van jouw tegenstation in, en whalla, het aantal kilometers hemelsbreed is berekend.
  Doe je voordeel ermee!
 • Hoogte en afstand meten
  Bekijk en genereer afstanden in vogelvlucht. Ook kun je zien of er obstakels zijn.
  Het is een Duitstalige site, uit Zwitserland, maar dat maakt voor de werking niet uit.

  Om te beginnen, klik eerst op: "Neu starten, alle Knotenpunkte löschen"

  Selecteer met je muis eerst het beginpunt (eventueel eerst even inzoomen) en daarna het tweede punt van de meting (daar kan ook eerst ingezoomd worden om de exacte locatie te selecteren)
  De weergegeven 2 punten creëren nu een lijn. Onderaan de pagina kun je de exacte afstand in vogelvlucht zien, maar niet onbelangrijk, je kunt ook zien, waar er obstakels onderweg, en hover van je startlocatie, zich bevinden.
 • Windfinder
  Mooie site met de stroming van de wind. Een bezoekje waard.
Created by PhpBB3 BBCodes