DXrapporten.nl - Het WFM forum voor 35cm en 23cm

Informatie en websitelinks voor de 35cm WFM DXer

Welkom bij DXrapporten.nl, de informatie en linkpagina met links van onze leden. Hier kun je zoal zien, wie wat doet met de hobby. Dit geeft je, als je bijvoorbeeld wilt beginnen met de hobby, een goed beeld, wat er allemaal mogelijk is.

35cm digitale zender en 35cm digitale converter.
Zo maakt bijvoorbeeld de ene amateur 35cm zenders, met digitale uitlezing, meest gebaseerd op de oude ATF3 techniek, wat resulteerd in een uitmuntende 35cm zender. Met digitale uitlezing, tot 875Mhz. Hier kun je desgewenst zelf een stereocoder inbouwen, of kiezen voor een externe stereocoder. Ook 35cm converters worden gebouwd, deze kun je koppelen met je tuner, zodat je de gehele 35cm band, kunt ontvangen op je eigen tuner. Heb je geen tuner? Er zijn op Marktplaats geregeld tuners te koop, voor prijzen varierend van 25 tot 70 euro. Let bij de keuze van een tuner dat deze wel een draaiknop heeft, om de zenders te zoeken, en geen knopjes. Gewoon lekker ouderwets dus. Goede tuners? Zoek eens op een Sony tuner, de ST-311, of de Sony SB920, dit zijn tuners met 2 antenne ingangen, WFM en NFW, S-meter en nog veel meer snufjes. 35cm zender of 35cm converter nodig? Meld je aan, en stuur een mailtje naar de admin, deze brengt jouw in contact met de bouwer, of je kunt het zelf vragen op het forum.

SDR - Software Defined Radio
Ja, dat kan natuurlijk ook, geen tuner, geen converter, maar wel ontvangen, het gemak van een laptop of pc, in combinatie met een SDR stick. Deze heb je in alle soorten en maten, en vanaf zo'n 8 euro al te koop. Met de goedkoopste is al goed te ontvangen, dus kun je al vast proeven wat de 35cm je te bieden heeft.

35cm Antenne.
Er zijn amateurs die op bestelling antennes bouwen, geheel gebaseerd op een gepiekte frequentie op de 35cm band. Maar je kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor een setje cel waves, dit zijn kleine antennes, die je eventueel kunt koppelen, zodat er meer winst uit te halen is.Het is wel raadzaam om uiteraard de antenne buiten te plaatsen, binnen zou kunnen, maar alleen voor de korte afstanden. Ook hier geldt weer, meld je aan op het forum, vraag het de admin, of plaats een berichtje in het forum, als je een 35cm antenne wilt.

Band filters, Lowpass filters enz.
Het is raadzaam om als je eenmaal een 35cm zender hebt, daar een Lowpass filter achter te zetten. Dit voorkomt dat als je eventueel harmonischen hebt, deze worden gefilterd.
Een bandpass filter is wellicht makkelijk om ongewenste ratels en signalen te beperken, en dat je alleen ontvangt, wat relevant is. Om een bandpass filter te laten beginnen op bijvoorbeeld 860 Mhz, en laten eindigen op 880Mhz, wordt alles wat er buiten zit minder of niet doorgegeven.

Vermogen
Hoe lager het vermogen, des te beter is het. Er worden leuke afstanden gehaald, met minimale vermogens. Met een paar watt, zeker als er condities zijn, haal je enorme afstanden, met signalen waar je verbaasd van zal staan. Toch iets meer vermogen? Kijk even op het forum, er wordt geregeld wat aangeboden.

Websites
Er zijn websites die informatie bieden, veelal amateurs die actief zijn, met 35cm informatie. Kijk hieronder eens naar de websites, en wellicht gaat het piratenvirus weer in je opkomen. Er zijn er al velen voorgegaan. Heb je vragen, meld je aan op het forum, er zijn menig amateur die je verder kunt helpen om ook radio actief te worden op deze band. Heb je een website, dan kun je even aan de admin vragen of deze op deze pagina geplaatst kan worden.
Commeriele websites worden hier niet vermeld. Heb je geen website, en die wil je eventueel wel voor deze hobby, laat het even de admin weten.

.Onderstaande amateurs hebben een hobby website:

Ga naar de website van radio Romeo Hotel Ga naar de website van BasementFM Ga naar de website van Babylona Jouw website ook hier? Stuur een mailtje naar de admin
Romeo Hotel Basement Babylona Jouw website?

 

Veel plezier op het forum!!

DXrapporten.nl - Het 35cm WFM forum