• Links
  Banner
 • DXrapporten.com
  De grote broer van DXrapporten.nl. DXrapporten.com is de members-onair only website, waar alleen amateurs kunnen komen, en dus meer kunnen zeggen, dan op het openbare forum van DXrapporten.nl
  Toegang wordt alleen gegeven indien je in het bezit bent van een zogenaamde "activerings sleutel" Deze krijg je alleen als je al een amateur bent, EN je zelf dus onair bent.
  Uiteraard wordt, voordat er toegang wordt gegeven, nog een uitgebreide toetsing gedaan of alles volgens de regels is gegaan ;-)
 • Buienradar
  Actuele buienradar en actueel weer voor Nederland, België en Europa.
 • Propagation map
  Handige map waar realtime conditie informatie wordt weergeven. Let op, dit is informatie die wellicht niet altijd relevant is voor de 35cm of 23cm band.
 • Tropo voorspelling, 6 dagen vooruit
  6-DAY forecast of vhf, uhf & microwave radio & tv signal strenght & interference
 • DutchRFshop.nl
  De on-line shop voor de radio-amateur & hobbyist.
  Ons assortiment zal de komende tijd nog flink uitgebreid gaan worden.
  U kunt in onze shop al vanaf 5 Euro een bestelling plaatsen.
  Op afspraak kunnen de bestelde producten ook afgehaald worden in Heerjansdam.
  Wij wensen u veel plezier met shoppen.
 • GoogleCompass.com
  Met behulp van een compas, kunt je exact je tegenstation uitrichten. Maar ook makkelijk met je antenne ijken. Zet googlecompass in satelliet mode, en kijk bv wat Noord is, met behulp van de compas. Ga nu het dak op, en richt je antenne exact op dat zelfde punt.
 • Zendamateur op Tweedehands.nl
  De zendamateur afdeling die iedereen kent, en wat dagelijk vele zendamateurs en piraten trekt, in de hoop om wat leuks te scoren voor weinig.
  Er zijn altijd wel koopjes te vinden, ook commerciele. Kijk geregeld, en, als je zelf meer dan 10 producten te koop aanbied, kun je je eigen winkel openen.
 • Zendamateur-Marktplaats.nl
  Een nieuwe site, naar eigen zeggen, door veel onvrede van de zendamateurs een nieuwe site gemaakt, speciaal voor en van zendamateurs. De onvrede kwam vooral door her en der commerciele producten, tussen de 2ehands producten. Dit willen ze met deze website apart houden, en ook naleven. Naleven is bv op 2ehands.nl een probleem geworden, vandaar dat zendamateurs daar over klagen.
  Er zijn meer rubrieken. Zoals gezegd, nieuwe site, nu nog zorgen dat zendamateurs e.d. daar hun waar aan gaan bieden.
 • Afstandmeten.nl - Bereken de afstand van jouw verbindingen!
  Het blijft een leuke hobby, dat radio maken, maar je wilt misschien ook wel weten wat nu de afstand was naar je tegenstation. Dat is simpel te bereken op deze website. Plaats de muis als beginpunt, jouw locatie dus, op de kaart, er verschijnt nu een marker. Vul links bovenaan de locatie van jouw tegenstation in, en whalla, het aantal kilometers hemelsbreed is berekend.
  Doe je voordeel ermee!
 • Hoogte en afstand meten
  Bekijk en genereer afstanden in vogelvlucht. Ook kun je zien of er obstakels zijn.
  Het is een Duitstalige site, uit Zwitserland, maar dat maakt voor de werking niet uit.

  Om te beginnen, klik eerst op: "Neu starten, alle Knotenpunkte löschen"

  Selecteer met je muis eerst het beginpunt (eventueel eerst even inzoomen) en daarna het tweede punt van de meting (daar kan ook eerst ingezoomd worden om de exacte locatie te selecteren)
  De weergegeven 2 punten creëren nu een lijn. Onderaan de pagina kun je de exacte afstand in vogelvlucht zien, maar niet onbelangrijk, je kunt ook zien, waar er obstakels onderweg, en hover van je startlocatie, zich bevinden.
Created by PhpBB3 BBCodes